Učenici naše škole uspješno sudjelovali na drugom pandemijskom LiDraNu

Učenici naše škole uspješno sudjelovali na drugom pandemijskom LiDraNu


U petak 18. ožujka 2022. naša je škola već tradicionalno bila domaćin županijske razine Smotre literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo za osnovne i srednje škole. Okrugli stolovi literarnog i novinarskog stvaralaštva zbog epidemioloških su predostrožnosti održani online preko videoplatforme Zoom te je na dijelu smotre posvećenom scenskom nastupu, koji se ipak odvio uživo, ponovno izostao grupni dio.

Naši su učenici školu predstavili u sve tri naslovne kategorije smotre. Pojedinačnim dramsko-scenskim nastupom sudjelovala je Hana Cizel s interpretacijom Ni med cvetjem ni pravice Miroslava Krleže pod mentorstvom profesorice Sanje Ranogajec. U novinarskim kategorijama predstavljen je školski list Novine 5+, čija je odgovorna urednica također profesorica Ranogajec, koja je i mentorica učenice Nike Macan čiji je intervju s učenicima Velimirom Martinezom i Lucijom Šalković sudjelovao u samostalnim novinarskim radovima. Uz nju je u toj kategoriji sudjelovao i Niko Kovačec pod mentorstvom profesorice Suzane Čavužić intervjuom s Deom Presečki. Posebno izdvajamo literarno stvaralaštvo, gdje su upravo učenice naše škole autorice oba rada predložena za državnu razinu natjecanja – Kala Došen mentorice Dunje Belošević i Lucija Šalković mentorice Sanje Ranogajec.

Nadamo se da će učenice biti i pozvane na višu razinu smotre, a i da će, kao što je županijski LiDraNo 2020. obilježen kao posljednje “natjecanje” prije nego što je pandemija COVID-19 potpuno promijenila svijet, ovogodišnji biti posljednji “reduciran” preventivnim mjerama te da će se već iduće godine nastaviti održavanje stvaralačke atmosfere licem u lice.

Krunoslav Kranjčec

Krunoslav Kranjčec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)