Kako korona (ne) kvari koncerte

Kako korona (ne) kvari koncerte

Kolovoz 2021. Kraj ljeta, prolaze mi kroz glavu misli: „Ovo ljeto je najgore do sad. Korona je sve uništila. Još mi je rođendan za par dana, opet ću biti kod kuće.“ No, jedna poruka je sve promijenila: „Pitaj starce ak’ možeš na Psihiće s mojim starcima i sa mnom“. U par minuta sve je bilo dogovoreno – idemo na Psihomodo pop na Špancirfest, točno dan prije mog rođendana. Prije toga na internetu sam vidjela da treba COVID-potvrda ili negativan test, hvala Bogu pa sam cijepljena. Idem li na koncert ili idem pokupiti COVID-19?

Dolazimo na koncert, bio je na otvorenom. Zbog epidemioloških mjera bio je odvojen prostor za cijepljene, s negativnim testom ili za one koji su preboljeli koronu, a tko nije imao test mogao ga je platiti izvan tog prostora. Stražari, koji su bili ispred, pregledavali su potvrde i testove – ako nemaš, ne možeš ući. Na koncertu je bilo o d l i č n o. Iako je bilo mnogo ljudi, i izvan prostora su bili necijepljeni i netestirani, sve je prošlo bez zaraze – ni frendica ni ja, a ni njeni starci nismo “pokupili” koronu.

Svi koji me poznaju znaju da obožavam rock ‘n’ roll, a najviše od svega Opću opasnost. Već par godina gnjavim sestru da me odvede na njihov koncert, a sad ima dobar izgovor: „Nika, korona je.“. Ipak, jednom je morala popustiti (mislim da je to sve zbog toga što mi je bio osamnaesti rođendan). Poklon za rođendan bio je, naravno, koncert Opće opasnosti u rujnu. Taj koncert također se održao na otvorenom, u Zlataru. Euforija me cijelu „oprala“. Dolaskom na koncert, manji dio prostora bio je za cijepljene koje su provjeravali redari. Većina je bila necijepljena. Ne mogu reći da se držao pretjerani razmak, ali svi smo stajali u grupicama, tj. s onima s kojima smo stigli te se tako na neki način držao razmak. Na ovom koncertu je ipak bilo bolje nego na Psihomodo popu, upravo s p e k t a k u l a r n o.
Dok pišem ovo, hvata me nostalgija. Na kraju ipak da ovaj rođendan, pa ni ljeto, nije moglo proći bolje. Iako je pandemija, smatram da se i dalje možemo zabaviti, makar uz epidemiološke mjere.

Nika Antolić

Krunoslav Kranjčec

Krunoslav Kranjčec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)