Super je čitati knjige, nije to ništa loše…

Super je čitati knjige, nije to ništa loše…

Kako bismo bolje upoznali naše profesore, odlučili smo za školske novine napraviti intervju s jednim od njih. Za naš intervju odabrali smo profesora fizike Kristijana Kunšteka koji je bez razmišljanja prihvatio ponudu i odlučio nam pomoći. U dobrom raspoloženju i opuštenoj atmosferi postavili smo profesoru nekoliko pitanja.

Kako biste se predstavili?
Zovem se Kristijan Kunštek i predajem fiziku 3.c i ostalim a i c razredima ove škole.

Zašto ste se odlučili za vaš posao?
Nakon što sam završio srednju školu ovdje u Krapini, trebalo je odabrati neki studij na kojem ne treba puno učiti, a pošto me fizika i inače zanimala, odlučio sam se za taj studij. Posao profesora, tj. školu sam odabrao zato što kod nas u Hrvatskoj nema ni pretjerano razvijene industrije, niti velikih znanstvenih instituta.

Kakvu vrstu glazbe slušate?
Nemam omiljenu vrstu glazbe… Najčešće slušam radio u autu i mijenjam radio stanice s obzirom na kvalitetu glazbe. Ako mi se nešto sviđa, super, ako ne, pustim da odsvira u nadi da će doći nešto bolje, a ako je nešto baš nepodnošljivo, promijenim stanicu. Ne mogu reći da sam baš neki određeni tip kad je u pitanju glazba. Ima lijepih pjesama u svim  glazbenim žanrovima, svašta može biti dobro. Kad bih baš morao birati između nekih određenih vrsta glazbe, odlučio bih se za neku urbanu vrstu glazbe, iako smatram da ima i lijepih zabavnih pjesama… I Miki, Milane ti uđe u uho pa si pjevušiš dok ideš po stepenicama, a nije baš neko remek-djelo glazbene umjetnosti. Na kraju krajeva svaki pjevač ima neke pjesme koje obožavaš, ali ima i nekih koje baš paraju uši, to je tako, ali ipak bih preferirao nešto između dance, techno ili rap muzike.

Kakav je Vaš stav prema književnosti, imate li omiljenu lektiru?
Omiljena lektira je Zločin i kazna, Dostojevski, ruski realizam, a moj stav prema književnosti… Ne ponosim se time, ali književnost mi nikad nije bila jača strana pa bih mogao reći da je to među ostalim i jedan od razloga zbog kojih sam odabrao studij fizike. Radije slobodno vrijeme provodim uz neki dobar film, ali svakako nemam ništa protiv književnosti, ni čitanja. Super je čitati knjige, nije to ništa loše… Tko voli, slobodno, preporučujem čim više knjiga!

Volite li nogomet, koji Vam je omiljena nogometna liga i omiljeni klub?
Volim nogomet, svakako, a omiljena nogometna liga… Pa trenutno su zbog korone sve u rasulu. Devedesetih mi je omiljena bila talijanska liga, onda je ona malo pala pa je jaka bila španjolska, onda je španjolska malo pala pa je jaka bila engleska… Uglavnom to se uvijek mijenja. Trenutno je vjerojatno najjača engleska pa bih se odlučio za nju. Što se tiče nogometnih klubova, nekad je to bilo 3M, to jest Milan, Manchester i madridski Real. Milan i Manchester su onda malo posrnuli, a Real mi je postao antipatičan i odbojan. Donedavno su mi in bili Barcelona i „Juve“, a pošto je i Barcelona sad propala, ostati ću kod Juventusa.

Koji Vam je omiljeni film, serija i glumica?
Omiljena glumica mi je Megan Fox, to svakako, a film i serija… Ima puno lijepih filmova koji su mi dragi, ali sad mi na pamet pada samo Povratak u budućnost. Mislim da je to kultni film koji je obilježio moje djetinjstvo. Što se tiče omiljene serije, već je općepoznato da je to Teorija velikog praska, ali uz nju rekao bih i Dva i pol muškarca, Prijatelji, a i sve ovo ostalo što se trenutno prikazuje na telki.

Osim opširnijih pitanja, profesoru smo postavili i blic pitanja na koja je odgovorio vrlo spretno.

Mercedes ili BMW?
Nijedan. Kada bih baš morao birati, vjerojatno bih izabrao BMW-a, ali kad bi odabir bio slobodan, odlučio bih se za Maseratija. 

Jeste li za ili protiv cijepljenja?
Za, svakako za… Cijepljenje je najveći doseg medicine i civilizacije općenito. Zamislite samo da nema cjepiva protiv svih onih dječjih bolesti protiv kojih smo se cijepili kao mali. Mislim da bismo trebali biti zahvalni i prezadovoljni što imamo cjepiva koja su to spriječila i spasila mnogo ljudskih života.

Mirna večera sa ženom ili ludi provod s prijateljima?
Mirna večera sa ženom. (uz osmijeh)

Bela ili poker?
Poker na skidanje? Šalim se, bela.

S obzirom na to da smo na satu često svjedoci profesorovih neiscrpnih i zanimljivih anegdota, za kraj smo ga zamolili da nam ispriča svoju najdražu anegdotu.

Ispričajte nam svoju omiljenu, najupečatljiviju anegdotu.
Mislim omiljena… Nije omiljena, ali svakako je nezaboravna – kad smo bili zločesti na tjelesnom pa je prijatelj donio malo tekućeg stanja. Naravno došlo je do toga da je drugi prijatelj konzumirao malo previše tog tekućeg stanja pa mu je ubrzo bilo muka. Zapravo, zbog čega mu je bilo muka… On je bio jedan od manjih učenika, sitnijih rastom, a i stasom. No prava nesretna okolnost bila je da je baš na taj dan najveći učenik u razredu bio jako gladan pa si je za odmor kupio pečenoga piceka. Pošto se baš u to vrijeme gradila škola, svima nam je bilo jako smiješno što su kosti koje je on bacao kroz prozor udarale o lim, ali na onog manjeg učenika to je imalo malo drugačiji učinak. Nakon nekog vremena njemu se toliko smučilo da je morao povraćati, a pošto nismo željeli upasti u probleme zbog stanja u kojem smo bili u sred bijela dana, on je povraćao u svoj rukav. Profesorica to naravno nije saznala, a kasnije ga je drugi prijatelj odveo u WC pod izlikom da ga je na tjelesnom napucala lopta u trbuh. Nije baš da je omiljena jer je čovjeku bilo loše, ali je upečatljiva. Uglavnom on je preživio i sve se dobro završilo.

Profesore, hvala Vam puno!
Ništa, i drugi put!

Marko Turibak i Leon Krklec

Krunoslav Kranjčec

Krunoslav Kranjčec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)