Nevjerojatni uspjesi naših nogometaša

Nevjerojatni uspjesi naših nogometaša

U prkos epidemiji i dugačkoj natjecateljskoj stanci

9. prosinca 2021. godine, nakon točno 645 dana, na parket dvorane Srednje škole Krapina u nikad jačem sastavu vratila se futsal ekipa Srednje škole Krapina.

Iako ni jedan početak nije jednostavan, dečki su pokazali izvanrednu kvalitetu i lakoću već u prvoj utakmici svladavši vršnjake iz Srednje škole Konjšćina rezultatom 8:0. Nikad motiviraniji i ojačani podrškom svih prisutnih u dvorani, predstavljaju veliku opasnost za bilo koga tko se nađe na suprotnoj strani parketa. To su pokazali već u drugoj utakmici u kojoj su ponovno razbili protivničku ekipu rezultatom 6:0. Nesretnik je bila Srednja škola Šudigo iz Zaboka. Izuzetno snažnim pobjedama, dečki su osigurali prvo mjesto u skupini te prenijeli maksimalan broj bodova u sljedeću fazu natjecanja. Drugi krug također se održao u dvorani Srednje škole Krapina 20. prosinca. Prva se utakmica činila tek kao zagrijavanje. Na suprotnoj strani parketa našla se Srednja škola Zlatar i doživjela identičnu sudbinu kao i njezini prethodnici. Dečki iz Zlatara jednostavno nisu znali što ih je snašlo, a samo mala doza njihove nesigurnosti je bila dostatna Krapini da to prepozna i iskoristi. Rezultat je na kraju utakmice pokazivao velikih 6:0 na strani domaćina. Sljedeća utakmica protiv Srednje škole Oroslavje trebala je biti jako zanimljiva zato što je u svojim prethodnim utakmicama i Oroslavlje također pokazalo zavidnu kvalitetu i moć. Utakmica je u prvim minutama bila vrlo napeta; igralo se čvrsto, stvarale su se prilike na obe strane, no golova nije bilo. Budući da je Krapina u daljnjem tijeku utakmice preuzela inicijativu i pokazala veću spremnost, biva nagrađena dvama pogocima do kraja poluvremena. U drugom poluvremenu utakmica se još više rasplamsala na štetu Oroslavja, koje zbog skupocjenih pogrešaka prima još tri “komada” i tako Krapina postavlja konačan rezultat 5:0. Nakon sjajnih predstava naše ekipe, vrijedi malo baciti pogled i na statistiku. Statistika govori sljedeće: 4 odigrane utakmice, 12 maksimalnih bodova, 25 postignutih golova i možda najnevjerojatniji podatak, 0 primljenih golova. Ne kaže se badava, a naši igrači to sigurno znaju: “Napadom se dobivaju utakmice, no obranom se osvajaju trofeji.” Iako su dečki napravili veliki posao, još ništa nije gotovo. Naime, treći krug natjecanja održat će se u veljači i to će biti presudan dio natjecanja u kojem će se morati pokazati još više koncentracije i mirnoće.

Do sada su dokazali što sve mogu i zadobili naše potpuno povjerenje te uopće ne sumnjamo da će i dalje nastaviti sa svojom igrom u istom tempu. Za kraj, još jedna važna informacija. Ako dečki sačuvaju prvo mjesto (nadamo se da hoće), plasirat će se na državno natjecanje u Poreč koje bi se po planu trebalo održati u travnju. Želimo im puno sreće i sportskog uspjeha!

Renato Strahonja, 4.c

Krunoslav Kranjčec

Krunoslav Kranjčec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)