Nakitom do dobrih ocjena

Nakitom do dobrih ocjena

Modni dodatci istaknuti su dio modnih kombinacija, od modnih pista do ulične mode. Kroz povijest su često imali drugačiju funkciju – početkom 16. stoljeća u Italiji su značke šešira nosili civilni muškarci višeg društvenog statusa kao ukrasni predmet, a u viktorijansko su doba ženama suncobran i rukavice imali velik značaj jer su njime izražavale klasni položaj. Naravno, danas je moda nešto drugačija. Svatko nosi što mu se sviđa. U 2021. neki od najpopularnijih modnih dodataka su resice, prsteni od smole, ribarski šešir, marame za glavu, rajfovi, okrugle naočale, velike ogrlice i slično. Modni dodaci naše škole malo su skromniji, no još uvijek su trendi. U 3.c razredu pratila se moda nekoliko dana te smo kreirale malu galeriju slika modnih dodataka koji su bili nošeni.

Zlatne ili srebrne ogrlice s privjescima uvijek su dobar odabir. Vrlo su jednostavne i pašu na sve, a podignu „look“. Ovakve ogrlice mogu nositi i dječaci i djevojke i zapravo su i najčešći modni dodatak u našoj školi. Slonovi donose sreću u istočnjačkim kulturama.

Narukvice su jednostavan i siguran odabir. Uvijek ih je lijepo primijetiti bez obzira jesu li to jednostavne narukvice sa srčekima ili narukvice s privjescima. Također, djevojke često znaju nositi lastiku za kosu koja je često korisna.

Prstenje je uvijek zabavan odabir. Prstenje može biti jednostavno. Kao školarci volimo jednostavno tanko prstenje koje većinom stavljamo na više prstiju.

U današnje vrijeme sve se više spominje manifestacija (ako izrekneš želju na glas, zaista misleći da je to istina, svemir će ti ostvariti želju) pa tako postoji i bočica za manifestaciju. Od vlasnice smo saznali da se u bočici nalaze sol, cimet, lavanda, papirić sa željom i bijeli vosak, a bočicu naziva „spell jar za dobre ocjene.“

U suvremenoj kulturi sve su popularniji kristali. Vjeruje se da kristali odlični za dobru energiju, za rješavanje psihičke i tjelesne negativne energije, vjeruje se i da imaju iscjediteljske moći, ali za njih je ključna boja jer svaka boja ima svoje značenje. Ružičasti kvarc sa slike dobar je za suosjećanje i ljubav, dok je ljubičasti ametist za intuiciju i duhovnost.

Naušnice su oduvijek nezaobilazan modni dodatak. Iako najčešće koristimo male i jednostavne naušnice vrlo je zabavno upotpuniti look sa trendy velikim naušnicama.

Vrlo je jednostavno upotpuniti look ukosnicama za kosu. Osim što pomoću njih slažemo frizure, jednostavno ih je ukomponirati u svoj svakodnevni outfit.

Satovi su uvijek dobar odabir. U današnje vrijeme sve su češći pametni satovi koji imaju razne funkcije, međutim još su uvijek trendy klasični satovi.

Hana Dolovčak i Dora Ptičar, 3.c

Krunoslav Kranjčec

Krunoslav Kranjčec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)