U organizaciji Vijeća učenika i predstavnika iz svih razreda ukrašeni su zajednički prostori škole

U organizaciji Vijeća učenika i predstavnika iz svih razreda ukrašeni su zajednički prostori škole

Duh božićnih blagdana i zajedništva u našoj školi           

Tiho i polako zakoračili smo u prosinac, najtopliji zimski mjesec. Mjesec namjenjen zbližavanju ljudi, blagdanima, ukusnoj hrani i mnogim zimskim radostima. Pale se prve adventske svijeće, svjetlucaju božićni ukrasi i lampice, sve odiše svjetlom i radošću. Upravo su tu atmosferu učenici naše škole pokušali dočarati i prenijeti u zajedničke školske prostore.

Tako su u četvrtak 2. prosinca 2021., sedmog sata prijepodnevne smjene okitili glavni hodnik i ulaz škole. U ukrašavanju škole sudjelovalo je po nekoliko učenika iz gotovo svih razreda. Njihove vrijedne ruke provukle su božićnu girlandu uz sve rubove stropa glavnog hodnika. Njome su omotali i centralne stupove u njemu. Girlanda je posebna jer se na njoj nalaze ručno rađeni ukrasi učenika i prijašnjih generacija. Baš kao da čuva uspomene prošlih Božića i čini sponu koja povezuje ljude, što upravo i predstavlja pravi duh i smisao božićnih blagdana.

Na samom glavnom ulazu škole, postavljeno je božićno drvce, s puno sjajnih ukrasa i naravno, prikladnom rasvjetom.

Ukrašavanje škole proteklo je u ugodnom druženju i sjajnoj atmosferi, koja nam svima nedostaje u ovim novim vremenima. Kada je sve bilo gotovo, iako pod maskama, na licima učenika nazirao se zadovoljan osmijeh obavljenog posla.

Škola je dobila pravo božićno ozračje i blagdani mogu početi.

Mara Crnek

Krunoslav Kranjčec

Krunoslav Kranjčec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)