The Water puzzle

The Water puzzle

Pod vodstvom profesorica kemije Bojane Barlović Tušek i geografije Vesne Pušelj zajedno s kolegama iz 3. c razreda Brankom Artićem, Marom Kranjčec, Laurom Krsnik, Ivom Horvat, Nikom Macan, Tenom Osredečki, Lucijom Šalković i Tiborom Rukavom sudjelovao sam u međunarodnom eTwinning projektu „The Water puzzle“. Cilj projekta bio je istraživati različita svojstva vode kao što su adhezija i kohezija, površinska napetost vode, visoki specifični toplinski kapacitet, isparavanje, anomalija vode te topljivost različitih tvari u vodi. U sklopu projekta izveli smo i snimili mnogo pokusa kojima se navedena svojstva vode mogu eksperimentalno provjeriti. Snimke pokusa možete pogledati u nastavku.

Osim toga, izrađena je i edukativna prezentacija o anomaliji vode.

Zainteresirani učenici 1.d (Lorena Kišić, Martina Cigula, Nika Cipan, Klara Jančin, Mia Kantoci, Tina Pavlović, Lana Pucak, Ema Vorih, Kaja Vražić) istraživali su geografske teme: svojstva mora, rijeka i jezera u Hrvatskoj. Utvrdili su njihove glavne značajke te će ih u narednom razdoblju usporediti sa saznanjima turskih kolega. U nastavku možete vidjeti njihove slike.

Treba napomenuti da je to međunarodni projekt u kojem su osim nas i Gimnazije Antuna Gustava Matoša iz Zaboka sudjelovali i učenici iz Turske i Jordana.

U utorak 8. lipnja prezentirali smo svoje radove putem platforme Zoom što nam je bilo izuzetno zanimljivo, unatoč manjim tehničkim poteškoćama. Iako nam je to bio prvi takav projekt, turski kolege izuzetno su zadovoljni našim radovima i zajedničkom suradnjom.

Složno smo zaključili, da nam se projekt svidio i htjeli bismo nešto slično i sljedeće godine, unatoč tome što ćemo biti maturanti, u čemu nas je podržala i profesorica.


Borna Cesarec

Borna Cesarec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)