Ljetne Aquae Vivae- sportske igre učenika

Već devetnaestu godinu zaredom odvija se atraktivna manifestacija Ljetne sportske igre učenika u organizaciji Društva sportskih igara učenika. Svečano otvaranje uglavnom je bilo popraćeno natjecanjem dječjih vrtića u dvorani naše škole, a glavni dio manifestacije namijenjen je upravo učenicima osnovnih i srednjih škola. Upravo zbog toga,nekoliko tjedana prije početka manifestacije, odlučili smo pitati organizatore kako su se prilagodili situaciji uzrokovanoj COVID-om 19.

Razgovarali smo s magistrom kineziologije Radovanom Cesarcem, glavnim tajnikom Društva.

Zamolio bih Vas na početku razgovora da nam pojasnite motivaciju za pokretanje ove manifestacije te nam recite tko su njihovi osnivači?

Djeci smo tijekom ljetnih i zimskih praznika htjeli omogućiti aktivno provođenje slobodnog vremena na sportskim terenima i preventivnim radionicama.

2002. godine Društvo sportskih igara učenika osnovala je skupina entuzijasta: Mislav Crnković, prof., Rudolf-Stjepan Hustić, prof., Irena Popović, prof., Nenad Sikirica, mag. ing. el., Hrvoje Špiljak, prof., Dražen Vinski oec. i moja malenkost. Kako je manifestacija iz godine u godinu rasla, natjecanja su se počela odvijati u više centara, osnovani su Organizacijski odbori za svaki centra natjecanja.

Spomenuli ste Organizacijske odbore za centre natjecanje, možete li ih navesti?

Natjecanja se odvijaju u sljedećim centrima natjecanja: Krapina, Pregrada, Gornja Stubica, Zabok, Marija Bistrica i naravno Krapinske Toplice. Članova Organizacijskih odbora ima mnogo, tako da su na popisu sortirani prema centrima natjecanja.

Gornja Stubica: Mislav Crnković, mag. cin., Željko Fort, prof. i Sandra Belinić, mag. cin.

Krapina: Dražen Vinski oec., Nenad Sikirica, mag. ing. el., Marko Golub, mag. cin., Irena Popović, prof. i Radovan Cesarec, mag. cin.

Pregrada: Jasna Vnuk, nast., Rudolf Hustić, prof., Igor Hustić, mag. cin. i Marko Golub, mag. cin.

Zabok: Mislav Crnković, mag. cin., Danijel Pevec, prof. i Valter Siladi, nogometni sudac

Marija Bistrica: Hrvoje Špiljak, mag. cin., Marko Golub, mag. cin. i Radovan Cesarec, mag. cin.

Krapinske Toplice: Branko Zelanto, prof., Danijel Pevec, prof., dr. sc. Branimir Štimac, Dražen Vinski oec., Željko Fort, prof., Hrvoje Špiljak, mag. cin., Irena Popović, prof., Jasna Vnuk, nast., Koraljka Milić, prof., Marko Golub, mag. cin., Mislav Crnković, mag. cin., Nenad Sikirica, mag. ing. el., Radovan Cesarec, mag. cin., Rudolf Hustić, prof. i Igor Hustić, mag. cin.

Ovdje ste izdvojili mnogo ljudi, primjećujem prema titulama da nisu svi kineziolozi niti profesori, kada su se i kako oni pridružili?

Još od osnutka, tu su Nenad Sikirica, Irena Popović i Dražen Vinski, a može nam se pridružiti tko ima volje raditi, tako da zanimanje nije toliko važno.

Smatrate li da je ove godine projekt još važniji nego inače?

Da. COVID-19 natjerao nas je da ostanemo kod kuće i sad je končano vrijeme za pokret. Upravo zbog virusa mnogima će ovo biti jedina prilika za druženje i kupanje.

Za kraj, najvažnije što trebate je dobra volja i želja za sudjelovanje. Ne morate biti vrhunski sportaši. Ove godine najbolji dio je to što svi koji se prijave putuju u Krapinske Toplice. Ovo je jedinstvena prilika koja se ne smije propustiti. Prijaviti se možete na https://sportskeigre.hr do 30. lipnja. Tamo ćete pronaći i ostale važne informacije vezane uz organizaciju natjecanja kao što je polazak autobusa.

Puno Vam hvala na intervjuu.

Sretne i vesele praznike žele Vam Novine 5+ i Društvo sportskih igara učenika.

Do neke sljedeće prilike za druženje, doviđenja.

Borna Cesarec

Borna Cesarec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)