UFC 249 – Ferguson vs. Gaethje

UFC 249 – Ferguson vs. Gaethje

Noć s 9. na 10. svibnja obilježila je jedna od najzanimljivijih UFC-ovih večeri 2020. godine do sada. Osim napetih borbi, od kojih su čak dvije bile za naslov, iščekivanje ove fantastične predstave bilo je još napetije zbog trenutne situacije s koronavirusom. Prije odgađanja svih sportskih događanja zbog virusa u glavnoj su ulozi trebali biti Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson.  Prvak Nurmagomedov je ipak morao ostati u Rusiji zbog zatvaranja granica, a zamijenio ga je Justin Gaethje.

U glavnoj borbi večeri za privremeni UFC-ov pojas u lakoj kategoriji (66 to 70 kg) imali smo priliku vidjeti odličan nastup obojice boraca, što je prava poslastica za ljubitelje ovog sporta. Iako je na kraju ipak pokleknuo, Tony „El Cucuy“ Ferguson se nije želio predati i lavovski se borio 4 cijele i dio 5. runde kada je sudac Herb Dean zaustavio borbu. S druge strane je pobjednik Justin „The Highlight“ Gaethje pokazao svoje najbolje izdanje i uz nevjerojatnu preciznost i odličnu taktiku uspio poraziti jednog od najboljih UFC-ovih boraca svih vremena nakon njegovih nevjerojatnih 12 uzastopnih pobjeda, što je bio i rekord kategorije.

Važno je spomenuti i da je predsjednik UFC-a Dana White najavio da će pobjednik ove borbe dobiti priliku za dvoboj s Khabibom Nurmagomedovom, prvakom UFC-ove lake kategorije. Za svakog pravog ljubitelja MMA-a i UFC-a ovo je razočaranje zbog nedavno odgođene borbe između Fergusona i Khabiba, koja se dogovarala čak 5 puta, a sada je izvjesno da se najvjerojatnije nikada neće dogoditi. Khabib „The Eagle“ Nurmagomedov je prvak UFC-ove lake kategorije i trenutno zasigurno najbolji borac UFC-ove lake kategorije i još je uvijek neporažen s 28 pobjeda, od kojih je najveća ona nad UFC-ovom superzvijezdom i bivšim prvakom Conorom McGregorom.

Krunoslav Kranjčec

Krunoslav Kranjčec

One thought on “UFC 249 – Ferguson vs. Gaethje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)