Šarene lampice kao svjetionik u plovidbi mračnim morima fizike

Šarene lampice kao svjetionik u plovidbi mračnim morima fizike

Fizika mnogim đacima nije baš ponajdraži predmet, a učionica 4B u kojoj se održava, baš je, za manjak druge riječi, bljutava. Ti zidovi boje pudinga od maline, nepostojanje plakata, instrumenti koje sjede na klupama i kritično nas promatraju stvarno stvaraju neugodan, nimalo ovim nadolazećim blagadnima prikladan, ugođaj. Stoga smo mi, žitelji 2.c, čiji je razrednik profesor fizike Kristijan Kunštek (mnogima drag, još mnogijima poznat), odlučili promijeniti tu činjenicu i u učionicu uvesti malo blagdanskog duha. (Pa kad vam se po glavi formule igraju gumigumi, imate blješteće šarene lampice da vam skrenu pažnju s patnje, ali i nažalost, sa zadatka, što patnju samo produljuje.)

Nakon mnogih delegacija i prekopavanja kabineta, uspjeli smo locirati maleni plastični bor i ukrase, no, gotovo najbitniji dio, lampice, nisu se mogle naći jer ih je netko prošle godine donio od kuće i isto tako vratio sebi. Zbog te zbrke sam je bor postavljen prije lampica, koje su stigle prošli petak. Vašim očima sada sigurno neće biti dosadno, jer se imaju čim pozabaviti ako im sile, struja ili termodinamika nisu primamljive! Imamo ne jednu, ne dvije, već TRI vrste lampica – šarene oko borića, crvene oko ploče i plave oko vrata. (Moli se profesorica Pušelj da se ne upućuje u generalnom smjeru 4B, njeno estetsko čulo će se ugušiti čim vidi odsjaj svog tog kiča.) Nažalost, prošlogodišnji papirnati bor koji je krasio zid iza profesorovog stola dočekao je težu sudbinu, Jakuševac (ili u najboljem slučaju, reciklažu), iako se profesor kune da ga on bacio nije.   

Uz bor tradicionalniji bor i anđela na njemu (vjerujemo da je u njemu sadržana duša Sheldona Coopera), pravi mali lightshow od lampica i sigurni smo, najljepšu moguću atmosferu na satovima fizike, nadamo se da ćete sretno i uspješno uploviti u duh nadolazećih blagdana.

P. S. O natpisu iznad ogledala ćemo samo reći da je legalan. Postoji relativno racionalan uzrok. Ajmo reći.

P. P. S. Netko je u međuvremenu skinuo natpis. Nismo sigurni tko je bio, ali smo sigurni da je to kršenje slobode govora. Miroslav Škoro ne bi podržavao ove lukavštine!

Krunoslav Kranjčec

Krunoslav Kranjčec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)